Gebruikte hardware recyclen is een goed verhaal
Gebruikte hardware recyclen is een goed verhaal
Wereldwijd zijn mensen zich steeds meer bewust van de gevaren van e-waste en de noodzaak om deze te bestrijden. Veel fabrikanten recyclen nu gebruikte elektronica uit hun productielijnen. Deze trend is gunstig omdat het de hoeveelheid e-waste vermindert, de productie-efficiëntie en de algehele economische output verhoogt. Tegenstanders zijn echter van mening dat recycling niet zo’n effectieve methode voor afvalverwijdering is als het helemaal opnieuw vervaardigen van nieuwe producten. Ze zijn ook van mening dat het recyclen van hardware geen natuurlijke hulpbronnen bespaart en niet zoveel inkomsten genereert voor de lokale economie als zou moeten.
Een reden waarom het recyclen van gebruikte hardware gunstig is, is dat het natuurlijke hulpbronnen bespaart. Veel mensen hebben een beperkt begrip van hoeveel grondstof er nodig is om één nieuw product te maken. Fabrikanten moeten veel energie en hulpbronnen gebruiken bij het maken van nieuwe producten. Het productieproces kost energie en levert veel afval op bij het maken van een nieuw product. Niet al dit afval kan gemakkelijk worden weggegooid; sommige moeten worden gestort of naar het buitenland worden gestuurd voor verwijdering. Het recyclen van gebruikte elektronische hardware vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen, verlaagt de productiekosten en zorgt ervoor dat consumenten toegang hebben tot minder producten van hogere kwaliteit.
Het recyclen van gebruikte elektronica draagt ook bij aan economische groei door bedrijven overeind te houden. E-waste is een van de snelst groeiende afvalstromen wereldwijd. Het is goed voor bijna 30 procent van het totale industriële afval en is verantwoordelijk voor een aanzienlijke uitstoot van broeikasgassen. Veel regeringen gebruiken nu belastingen op de verwijdering van e-waste om programma’s te financieren die recycling en reparatie van oude elektronica bevorderen. Bovendien maken deze belastingen het voor fabrikanten financieel haalbaar om hun e-waste op de juiste manier te recyclen in plaats van het op stortplaatsen te dumpen. Op deze manier levert gebruikte elektronica een belangrijke bijdrage aan de wereldeconomie. Sommige mensen zijn echter van mening dat recycling milieuvriendelijker is dan het helemaal opnieuw vervaardigen van nieuwe producten. Het recyclen van bestaande hardware creëert banen en genereert inkomsten in lokale economieën waar de productie plaatsvindt. Mensen die tweedehands goederen maken, kunnen geld verdienen met hun afgedankte artikelen. Sommige mensen zijn van mening dat recycling niet zo’n effectieve manier is om afval te verwijderen als het helemaal opnieuw vervaardigen van nieuwe producten. Fabrikanten produceren enorme hoeveelheden e-waste door menselijke fouten of technologisch falen tijdens de productie. Het is in deze situatie moeilijk om te bepalen welke producten uiteindelijk wel of niet recyclebaar zijn.
Hoewel sommige mensen geloven dat het recyclen van gebruikte elektronica minder milieuvriendelijk is dan het maken van nieuwe producten, is het toch voordelig omdat het natuurlijke hulpbronnen bespaart en genereert inkomsten in lokale economieën.- Recycling van elektronica vermindert e-waste, bespaart hulpbronnen en creëert banen.- Sommigen zijn echter van mening dat het recyclen van elektronica niet zo’n effectieve methode is voor het verwijderen van afval als het helemaal opnieuw vervaardigen van nieuwe producten.- Hoewel sommigen van mening zijn dat recycling elektronica is minder milieuvriendelijk dan het creëren van nieuwe producten, het is nog steeds gunstig omdat het natuurlijke hulpbronnen bespaart en inkomsten genereert in lokale economieën. Aan de andere kant zijn sommige mensen van mening dat het recyclen van elektronica niet zo’n effectieve methode voor afvalverwijdering is als productie nieuwe producten helemaal opnieuw.- Concluderend, de pluspunten wegen veel zwaarder dan de minpunten in deze maar elk heeft zijn verdiensten.- Elke persoon moet zijn eigen persoonlijke hulpbronnen en ethiek beoordelen bij het beslissen wat het beste voor hem is.- Alle consumenten kunnen hun steentje bijdragen door hun e-waste op de juiste manier weg te gooien en te leren over recyclebare materialen bij hun lokale bibliotheek.-
Wij kopen gebruikte netwerkapparatuur van Cisco, HP, Juniper, Fortinet, Arista en andere grote A-merken. Onze focus is netwerkapparatuur.
- Switches
- Accespoints
- Routers
- Firewalls
- Servers
- Storage
Vareza verlengt de levensduur van netwerkapparatuur, wij maken het schoon, zorgen voor een upgrade en het is klaar voor een tweede ronde. Hierdoor werken wij aan het verminderen van e-waste en het verbranden van energie bij het produceren van nieuwe apparatuur. Daarnaast zorgen wij voor werkgelegenheid in de sector.
Al met al dragen wij bij aan het verbeteren van de berg e-waste die jaarlijks toeneemt. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven bezig met het circulaire proces.
Heeft u deze hardware liggen die u niet meer gebruikt, neem dan contact met ons op.
Bekijk onze Linkedin pagina, volg ons voor meer nieuws