Vareza

Oude hardware opkopen

Oude hardware opkopen, dat is wat wij doen. Uw gebruikte hardware is geld waard.

Wij kopen bij voorkeur de onderstaande producten en merken.

  • Maximaal 5-6 jaar oud
  • Netwerk apparatuurOude hardware opkopen
  • Switches, routers, firewalls, servers, storage, accespoints.

Er is nog veel vraag naar gebruikte hardware. Oude hardware opkopen is iets dat wij graag doen. Wij geven oude hardware een 2e leven. Wij verlengen de levensduur van apparatuur.

Welke merken zoeken wij ? :

  1. Cisco
  2. HP
  3. Dell
  4. Juniper
  5. Fortinet
  6. Extreme

Het opkopen en verkopen van gebruikte hardware zal zeker gaan toenemen, Circulair is groeiende en dat moet ook. We kunnen niet eindeloos zaken maken gebruiken en weg gooien. Dit zijn  kostbare processen en de grondstoffen boven de grond moeten zeker niet eenmalig gebruikt worden. Het kost veel energie om te produceren. Het is zeer belangrijk dat we zoveel mogelijk materiaal opnieuw inzetten. En dat kan ook, er is vraag naar gebruikte IT apparatuur van telefoons, monitors, netwerkapparatuur en nog veel meer andere IT producten. E-waste is een groeiende berg die we moeten stoppen en zoveel mogelijk hergebruiken en opnieuw inzetten. Vandaar dat wij oude hardware opkopen, beter voor iedereen. Goed voor uw IT budget, en beter voor het Milieu.

Voordelen oude hardware opkopen:

Bespaart energie – Vermindert vervuiling – Bespaart grondstoffen – Creëert banen

Er worden minder broeikasgassen uitgestoten – Er wordt minder energie gebruikt – Grondstoffen worden gespaard – Er wordt minder ruimte op stortplaatsen gebruikt

Het is alleen al daarom dat u uw oude hardware goed moet laten afvoeren, of een 2e leven moet gunnen.

Dit is wat er aan de hand is momenteel in de wereld. Vandaar dat uw als ondernemer er goed aan doet om uw hardware te verkopen aan een IT opkoper die oude hardware opkoopt maar ook weer opnieuw duurzaam zal gaan inzetten. Hergebruik is van groot belang in deze tijd en zal zeker een trend worden die aan blijft. We moeten produceren maar zo min mogelijk e-waste krijgen aan de einde van cyclus.

Onderstaande is wat wij zien en lezen in de wereld vandaag en morgen:

Ook zijn er tekorten aan basisproducten als hout, aluminium, kunststof en papier. In Nederland kampt de bouwsector met tekorten. Stijgende materiaalprijzen zetten dit onder druk, omdat veel prijsstijgingen niet ineens kunnen worden doorberekend in vooraf afgesproken contracten. Stijgende energiekosten zullen pas in de loop van een jaar in de prijzen worden weerspiegeld, wat de druk op ondernemers verder vergroot.

Dit jaar stijgt het aantal faillissementen, niet alleen door lockdowns, maar ook door supply chain- en grondstoftekorten. Dit zal dit jaar leiden tot een onstabiel ondernemingsklimaat. Kredietverzekeraar Atradius verwacht dat dit zal gebeuren in zijn vooruitzichten voor 2022. De economie wordt nu al getroffen door aanhoudende tekorten aan grondstoffen en verstoringen van toeleveringsketens. Tekorten aan basisproducten zoals computerchips, die onder meer de auto en IT-industrie treffen. BMW zei in november dat ondanks de recordaantal autoverkopen van het Duitse bedrijf vorig jaar, de productiecapaciteit achterbleef.

Oorlog in Oekraïne, arbeidstekorten, inflatie, stijgende rentes en tekorten aan grondstoffen. Dit zijn slechts enkele van de macro-economische ontwikkelingen die wijzen op een afkoelende economie. IT-afdelingen ontkomen niet aan deze gevolgen. zoveel uitdagingen. De impact komt tot uiting in stijgende energieprijzen, verlies van ontwikkelcapaciteit, toegenomen cyberrisicobedreigingen, chiptekorten en leveringsproblemen als gevolg van tekorten aan arbeidskrachten. Dat laatste is vooral pijnlijk omdat er zonder mensen geen omzet en geen groei is.

Meer lezen over grondstof tekorten lees dit artikel

Over ons !

Wij zijn Vareza, wij verlengen de levensduur van netwerkapparatuur. Dit doen wij door oude hardware opkopen. Deze apparatuur schoon te maken, een upgrade te geven en opnieuw te verkopen aan andere ondernemers. Veel ondernemers kunnen prima draaien op iets oudere apparatuur.

Neem contact met ons op via onze contact pagina, of bel ons 040-2405388

Lees hier nog meer over onze opkoop diensten 

 

Wij doen alleen zaken met bedrijven