Voordelen refurbished netwerk apparatuur

Voordelen refurbished netwerk apparatuur


Voordelen refurbished netwerk apparatuur

Refurbished netwerk apparatuur

Ten eerste de markt is de laatste jaren veranderd. Veel bedrijven zetten steeds meer in op GROEN. Dit heeft te maken met het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar ook met het feit dat veel bedrijven ook graag wat meer willen doen en wereld ook een stukje beter achter willen laten. 

Buiten dit feit zijn er steeds meer bedrijven die graag een gedeelte of geheel hun IT park willen voorzien van refurbished apparatuur. ATOS is een voorbeeld die werken allemaal op refurbished laptops. Qua kosten is dit echt een behoorlijke besparing. Dit kan oplopen tot wel 50% van de nieuwprijs. 


De belangstelling voor circulaire economie neemt toe. Er zijn meer bedrijven die streven naar het inperken van nadelige invloeden op het milieu. Circulair staat voor hergebruik van hardware en grondstoffen. Het vormt een contrast met het ouderwetse lineaire systeem waarbij producten en grondstoffen op het eind van hun levensduur worden vernietigd.


Wat zijn de voordelen van refurbished netwerkapparatuur en refurbished in zijn algemeenheid

Er zijn legio voordelen te benoemen hieronder hebben wij er een paar voor u op een rijtje gezet.

  1. Prijs
  2. Beschikbaarheid
  3. Nieuwe onderdelen
  4. Beter voor het Milieu
  5.  Nieuwe software / updates
  6.  90dagen tot 36 maanden garantie

Uiteraard is prijs een belangrijke factor maar ook zeker in deze tijd is beschikbaarheid ook een key voordeel. Daarnaast zien we dat veel refurbished bedrijven de apparatuur goed nakijken. Er worden onderdelen vervangen, alles wordt goed schoongemaakt. Vaak zien we ook software updates van OS naar de meest recente stabiele versie. En de garantie varieert van 90 dagen tot 3 jaar. 

Third party maintenance

Wat ook erg fijn is dat er steeds meer bedrijven kiezen voor een derde party voor onderhoud en support (third party maintenance) . Normaal gezien is de software wel uitontwikkeld en komen er geen update meer. Dan heeft u de fabrikant niet meer nodig voor software updates. Alleen de hardware in support nemen is stukken goedkoper via een derde party dan de fabrikanten zoals HP Cisco Juniper etc. Vaak is het al voldoende om spares op voorraad te leggen. Of een complete spare unit apart te leggen voor een swop. 

Feiten cijfers over de recycle markt

  1. Wist u dat 26% van de 50 miljoen ton e-waste per jaar uit de IT industrie komt
  2. Verwachting voor 2040 is dat 14% van de CO2 uitstoot afkomstig is van elektronische afval
  3.  82.6% van al het electronica afval wordt ongedocumenteerd gedumpt, geruild of gerecycled op een milieu onvriendelijke manier

Gelukkig komen er steeds meer spelers op de markt die inspelen op deze zaken. het moet goed en netjes gebeuren. Als apparatuur niet meer geschikt is dan moet dit goed verwerkt worden. Met als doel alle waardevolle materialen maar ook data moet veilig en correct verwerkt worden. Op deze manier komen er geen schadelijke stoffen in de natuur terecht en kunnen de waardevolle materialen zoals goud weer opnieuw gebruikt worden. dit zorg ook weer minder mijnbouw en andere belasting op het milieu zoals vervoer en verbranden van energie. 

Daarnaast is het voor uw als bedrijf ook zeer aan te raden uw data ook van de apparatuur af te halen en een bewijs van vernietiging of recycling te vragen aan de partij die dit voor u uit handen neemt. 

Wilt u meer weten over refurbished apparatuur of het verwerken of verkopen van uw bestaande apparatuur wij gaan graag het gesprek met u aan. 

Over Vareza

Onze focus is de levering en inkoop van bestaande refurbished en gebruikte apparatuur. Vareza is al meer dan 20 jaar aktief in de IT markt en heeft een groot netwerk van kopende en verkopende partijen. Daarnaast helpen wij u graag met uw IT vraagstukken. Ons ECO systeem bestaat uit veel bedrijven met een schat aan IT ervaring.

Wij gaan er van uit dat dit stuk u weer wat wijzer geeft gemaakt en wij komen graag met u in contact. Neem contact met ons op via onze contact pagina rechtsboven. of mail met sales@vareza.nl of bel 040-2405388.

Recycle hardware Vareza

Over de schrijver
Reactie plaatsen