WiFi Services

Site survey & managed services

Managed WiFi WAAS
WiFi verbeteren

Meten is weten WiFi site survey

In tegenstelling tot de eerste draadloze netwerkoplossingen zijn de hedendaagse mogelijkheden vele malen verbeterd. Dit maakt dat de aanpak van een site survey wezenlijk anders is geworden. Daar waar vroeger een meer technische meting gewenst was, is een site survey nu een rapportage waarbij de gewenste functionaliteiten vanuit de klant de basis vormt.
040-2405388
Managed wifi

Meten is weten WiFi site survey

Onze aanpak houdt zich onder andere bezig met advies en implementatie vraagstukken op het gebied van connectivity. Dit doen wij geheel onafhankelijk van fabrikant. Zo ook op het gebied van draadloze netwerken. Door gebruik te maken van speciale software wordt een eerste opzet gemaakt van de hoeveelheid access points en van de locaties waar deze geplaatst dienen te worden. Dit alles op basis van plattegronden van de locatie(s) en functionele wensen van uw klant. Deze eerste opzet wordt op locatie(s) van uw klant getoetst, zodat bevestigd wordt dat het design aan de verwachtingen voldoet. Ook wordt gekeken naar de reeds aanwezige actieve en passieve infrastructuur van uw klant om vast te stellen of dit voldoet aan de eisen en wensen van een hedendaags draadloos netwerk. Uiteindelijk wordt de site survey afgerond met een rapportage waarin alle informatie is samengevat, aanbevelingen worden gedaan ten aanzien van de te nemen stappen en een advies over de beste oplossing. Tevens is het mogelijk om direct aansluitend een offerte te ontvangen voor de apparatuur en een voorstel om het volledig managed aan te bieden.
meten wifi netwerk
WiFi as a service

Wireless site survey


Een wireless site Survey geeft u inzicht in de bereikbaarheid en mogelijke storende signalen en materialen die zich in en om uw pand kunnen bevinden. Zoals u weet is er niets zo storend als een WiFi signaal dat niet optimaal is. Uw klanten en medewerkers zullen hier over klagen. Bovendien kan het vertragende werken op uw bedrijfsprocessen die hiervan afhankelijk zijn. Laat daarom altijd een WiFi survey uitvoeren. Een goed begin is het…..

Buiten het feit dat een goed begin belangrijk is zien we ook een groei van devices per gebruiker. Tevens groeit het aantal mobile devices die connecten met WiFi ook explosief. Het aantal tablets zal van 6% naar 27% groeien in 2020.  Hou ook rekening met ultrabooks, wearables en uiteraard de smartphone. Kijken naar 802.11AX Gigabit WLAN is zeker geen overbodige luxe. Laat uw netwerk tijdig scannen met behulp van een Wireless site survey.

Als u een wireless site survey laat uitvoeren dan is dat een wijs besluit. Het zou erg jammer zijn als u na de installatie moet constateren dat uw netwerk niet optimaal werkt. De kans is dan groot dat u extra accespoints moet aanschaffen en alles opnieuw moet ophangen en configureren. Als u direct kiest voor een wireless site survey dan krijgt u een uitgebreid rapport met advies voor de juiste RF configuratie en welke hardware het beste schikt voor uw omgeving en wensen.

Dit alles zal blijken uit een uigebreid heatmap report met alle aanbevelingen. Wist u dat 77% van de IT managers overweegt extra accespoints aan te schaffen ? Met een wireless site survey weet u direct wat u moet doen voor een maximale dekking.

Wist u dat de meest voorkomende WiFi problemen worden veroorzaakt door:

  • Zwak signaal door verkeerde plaatsing
  • Lage snelheid door stoorbronnen
  • Dode hoeken door verkeerde plaatsing


Waar kijken we naar bij een Wifi Survey:

  • Netwerken in de buurt
  • Storende materialen in het pand ( mogelijke demping)
  • Wie zit op welke frequentie
  • Meting snelheid, performance en spectrum analyse
  • Heatmapping check
  • Doorvoersnelheid en responsetijden

Rapport en advies:

Op basis van de Wifi Survey kunnen wij u een maatwerk advies geven. Onze consultant neemt met u de meetresultaten door en bespreekt de next steps gebaseerd op het rapport.

Wilt u meer weten, wij staan voor u klaar om u te helpen. Uw eerste stap naar een zorgeloos wireless netwerk.  Heeft u vragen over de wireless site survey, neem dan direct contact met ons op, wij helpen u graag verder. 0402405388

site survey scan wifi

WiFi Check

Wifi check ( Trouble shooting )

Een site check kan eventueel ook een check zijn op de netwerk performance. Eventueel trouble shooting, uw netwerk werkt niet naar behoren. En u kan het probleem niet boven water krijgen. Wat we zien is dat veel bedrijven hun IT omgeving monitoren. Echter wat we ook zien is dat veel bedrijven dit nog doen in silo`s. Alle componenten worden separaat gemonitord. Het kan dus zijn dat alle lampjes op groen staan terwijl gebruikers klagen over een traag netwerk, of andere performance issues. Veel bedrijven denken nog niet in ketenmonitoring, dit is een vorm waar wordt gekeken naar de volledige IT keten, vanaf de gebruiker tot de uiteindelijke database/storage. Het kan zijn dat een van de domeinen niet optimaal draait. Dit kan dus voor klachten zorgen vanuit de gebruikers, terwijl uw IT beheerders aangeven dat ze niets kunnen vinden. Onze engineers nemen graag een kijkje in uw netwerk om het probleem te lokaliseren en structureel op te lossen.

Wifi check ( Post-installation check )

Het kan zijn dat u een WiFi check heeft laten uitvoeren in de vorm van een WiFi signaal meting. En op basis van deze meting en rapportage heeft u een nieuw WiFi netwerk laten aanleggen. U wilt dan ook graag weten of uw netwerk inderdaad zo goed is als belooft. Met andere woorden heeft u gekregen waar u voor betaald heeft. Een post installatie Wifi check is dan een manier om te checken of alles goed draait. Zijn de storingsbronnen geen issue meer, is die dode hoek nu echt weg. En belangrijker nog, draait alles nu naar behoren, zoals uw applicaties en uw VOIP. Kunt u weer met een gerust hart uw collega’s en klanten uw WiFi netwerk laten gebruiken.

Wifi check ( 802.11AX)

Als we praten over een WiFi check dan moeten we het ook hebben over de nieuwe standaard, de 802.11AC WiFi standaard!. Momenteel de snelste vorm van WiFi.

Deze nieuwe standaard word steeds vaker gebruikt, we zitten zelf al in de WAVE II. De kans is in ieder geval erg groot dat u 802.11AC op uw device tegen gaat komen. Deze 802.11 standaard is de aanduiding van de laatste standaard, de 802.11AC. Het is momenteel de snelste WiFi die er is. Het is de opvolger van de 802.11N. De nieuwe standaard is alleen verkrijgbaar op de 5Ghz band. De nieuwe standaard maakt gebruik van Beam-forming technologie. Gezien het feit dat WIFi nog vrij nieuw is, is er ook nog ruimte om te verbeteren op het gebied van snelheid en techniek.We zien dat de standaarden elkaar goed opvolgen. De voorloper van de AC is de N en daarvoor hadden we de 802.11B. De AC is weer stukken sneller dan de N versie, dit komt door de mogelijke datastromen. Asl we kijken naar de datastromingen van de N versie met 4 kanalen ( 4 maal 4 MiMo ) met een 40MB bandbreedte per kanaal. De AC standaard heeft maar liefst 8 kanalen met een snel van 80 tot 160MB. Zoals u ziet een behoorlijke verbetering van de N standaard. Momenteel is 600mbps het maximaal haalbare, wat uiteraard echt niet traag is.

We kunnen u een heel technisch verhaal gaan voorschotelen over hoe het komt dat deze standaard zo snel is. De verbetering van de snelheid heeft te maken met een verbeterde modulatie van 64 naar 256-QAM. Het is dus mogelijk om 256 signalen afzonderlijk van elkaar over de frequentie te versturen en zodoende de bandbreedte maximaal te gebruiken. Daarnaast maakt de AC standaard nu echt gebruik van de Beam-forming technologie. Met deze techniek worden de radiosignalen optimaal afgestemd op de ontvanger. Hierdoor krijgen we ook een hoger en constantere doorvoer van het signaal, hierdoor gaat het verbruik ook behoorlijk omlaag. Dit heeft onder andere weer een positieve impact op uw batterij/accu.

Minder kabels meer WiFi

De vraag is uiteraard heeft uw deze snelheid nodig. U heeft in ieder geval geen kabels meer nodig. U kunt met deze standaard en snelheid uw data of video’s gewoon streamen via de 802.11AX standaard. U heeft hier geen kabels meer voor nodig, de hoge snelheid bied u nu de mogelijkheid om dit via uw WiFi netwerk te realiseren. Gezien het feit dat WiFi netwerken steeds sneller worden en kabels een stuk minder nodig zijn, is een WiFi check steeds belangrijker. Er zijn altijd zaken om rekening mee te houden.

WiFi als primair netwerk, hierdoor is het nog belangrijker dat u een gedegen WiFi scan laat uitvoeren. Zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Voorbereiding is het halve werk.